Mares

Lördag den 23 juli, 2022

Uppsalabandet fick sitt första genombrott när de som 17-åringar släppte låten “Allt du gör och att du finns”. Ett genombrott som senare skulle ge ringar på vattnet genom publiksuccé på Gröna Lunds lilla scen och debutalbumets titelspår ”Sunnanvind”, som blev en av Sveriges största låtar 2019. Mares har haft en album- och vinyletta, svensktoppenetta, årets mest spelade låt på P3, över 200 miljoner streams och ett antal P3 guld- och grammisnomineringar. Fem bandmedlemmar som trots sin ringa ålder åstadkommit mycket under sina åtta år tillsammans. Mares gör en av sina sista spelningar på Sundsvalls Torgfest lördagen den 23 juli.

 - Det har tagit tid att skriva de här orden. De är motsträviga och vill inte bo på papperet. Det värsta att skriva är det oundvikliga, men ingenting kan hindra det som en gång måste ske. En sista singel. Ett sista album. En sista turné … , skriver Mares i ett meddelande till fansen.

Läs mer om alla artister nedan

 

Molly Sandén

Fredag den 22 juli, 2022

Molly Sandén en av Sveriges främsta popstjärnor och har över 700 miljoner streams på Spotify. Med sina tre soloalbum i ryggen och en praktfull, hitspäckad popshow, sätter hon guldkant på Sundsvalls Torgfest. Låtar som ”Jag mår bra nu”, ”Kärlek slutar alltid med bråk” och ”Nån annan nu” väcker känslorna och tryckvågorna i bröstkorgen stannar länge …

– När vi äntligen fått komma ut och spela igen vill jag aldrig sluta! Att följa upp den här drömmiga våren med en stor sommarturné känns så himla kul! Vi har fått upp fart nu och jag vill verkligen aldrig gå hem, hälsar Molly Sandén.

 

Miriam Bryant

Fredag den 22 juli, 2022
Miriam Bryant’s otroliga röst, stjärnstatus och karisma har snabbt etablerat henne som en av Sveriges mest älskade artister. På den senaste EP:n ”Mi Amor” (2019) – visar Miriam Bryant nya sidor av sig själv och sitt artisteri. ”Neråt/Uppåt”, ”Du Med Dig” och ”Blåmärkshårt (Mi Amor)” är flitigt streamade och spelade på radio. I november 2021, nio år efter debuten, släpptes albumet ”PS jag hatar dig”, som nu även fått fyra grammisnomineringar.
 

Måns Zelmerlöw

Fredag den 22 juli, 2022 - Garden VIP

Måns Zelmerlöw behöver knappast någon presentation. Efter vinsten i Eurovision Song Contest 2015 med ”Heroes” toppade Måns Zelmerlöw listorna i 21 länder och Europaturnén tog honom till slutsålda arenor i 22 storstäder. Måns har över 320 miljoner streams och flera dubbel och trippel-platina. Måns uppträder i Lilium-parken på vår exklusiva Garden VIP.

 

Melissa Horn

Lördag den 23 juli, 2022
Melissa Horn har med sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik med sin musik under drygt ett decennium. Debutalbumet ”Långa nätter” (2008) och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina, tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge, samt har belönats med flertal Grammisnomineringar.
 

GES

Torsdag den 21 juli, 2022

I sommar kliver GES upp på Sundsvalls Torgfests scen och tar dig med på en storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer såsom ”Hon har blommor i sitt hår”, ”Då står pojkarna på rad”, ”Om”, ”Hon är min” och ”När vi gräver guld i USA”.

Det som från början startade som en kul session har sedan GES episka singel ”När vi gräver guld i USA” etablerat sig i den svenska folksjälen som en av våra stora supergrupper.

GES producerade två skivor som sålde över en halv miljon exemplar och gruppen blev ett nytt landmärke för svensk popmusik. Räknar vi dessutom in Anders Glenmarks, Orups och Niklas Strömstedts soloskivor kommer vi upp i miljontals sålda cd:s, singlar och vinyler samt över 130 miljoner streams på Spotify.

 

Miss Li

Torsdag den 21 juli, 2022
Miss Li har en välförtjänt plats som en av Sveriges mest folkkära artister med flertalet låtar på topp- och radiolistorna som gemensamt streamats över 100 miljoner gånger. Självklart har hon en given plats på Sundsvalls Torgfest där vi får njuta av en hitkavalkad med låtar som ”Komplicerad”, ”Starkare”, ”Terapi”, ”Förlåt” och ”Instruktionsboken”.
 

Smith & Thell

Torsdag den 21 juli, 2022
Smith & Thell med sitt unika country-influerade popsound, har de tagit publiken med storm. Under 2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör” och de har gett oss en lång rad hits, bland andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath” och ”Year of the Young”. I början av året släppte de sitt andra album Pixie’s Parasol.
 

E-type

Torsdag den 21 juli, 2022  -  Garden VIP

E-type är en trogen hitmaskin och har släppt låtar som ”This Is The Way”, ”Here I Go Again”, ”Russian Lullaby”, ”Paradise”, ”Life”, ”Angels Crying” och ”Campione 2000”. Hits som fyller klubbarnas dansgolv och drar mängder av åskådare till konserter. E-type uppträder i Lilium-parken på vår exklusiva Garden VIP.

 

Lars Winnerbäck

Fredag den 22 juli, 2022

Den hyllade liveartisten Lars Winnerbäck kommer till Sundsvalls Torgfest! Winnerbäcks förmåga att fånga stora känslor med små gester som träffar precis där det känns som allra mest har fört honom rakt in i svenska hjärtan. Med 20 år av hits och ledmotiv till livets toppar och dalar i bagaget uppträder han på stora scenen fredag den 22 juli, 2022.

 

The Ark

Lördag den 23 juli, 2022

Ikoniska glamrockbandet The Ark återuppstår på Sundsvalls Torgfest! En kärleksfylld känslostorm kommer att svepa över Stora torget lördag den 23 juli 2022 när färgstarka frontfiguren Ola Salo gör sin stämma hörd i hits som ”It takes a fool to remain sane” och ”Calleth you, cometh I”. För att fira 20-årsjubileet av debutskivan bjuder de sex medlemmarna på en återförening som få vågat hoppas på under de tio år som gått sedan bandet bestämde sig för att sluta. En maxad upplevelse med den totala Ark-upplevelsen utlovas.

 

Hoffmaestro

Lördag den 23 juli, 2022
Det eviga partytåget Hoffmaestro rullar vidare med oförändrad kraft. Även om hiten ”Highway man” har streamats över 50 miljoner gånger så är det live den riktiga magin händer. Tillsammans med publiken har Hoffmaestro lyft fler kvällar ovan molnen än de flesta. Bandet gästar Sundsvalls Torgfest och vi ser fram emot en makalös liveupplevelse. Tillsammans med sin publik skapade Darin en storslagen show när han under våren 2019 gjorde tre fyllda arenaspelningar på Ericsson Globe, Scandinavium och Malmö Arena som hyllades stort av press och publik. I sommar är det dags för turné där Sundsvalls Torgfest är ett givet stopp.

Fler artister presenteras löpande