Smith & Thell

Torsdag den 21 juli, kl 19.30
Smith & Thell med sitt unika country-influerade popsound, har de tagit publiken med storm. Under 2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör” och de har gett oss en lång rad hits, bland andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath” och ”Year of the Young”. I början av året släppte de sitt andra album Pixie’s Parasol.
 

Miss Li

Torsdag den 21 juli, kl 21.30
Miss Li har en välförtjänt plats som en av Sveriges mest folkkära artister med flertalet låtar på topp- och radiolistorna som gemensamt streamats över 100 miljoner gånger. Självklart har hon en given plats på Sundsvalls Torgfest där vi får njuta av en hitkavalkad med låtar som ”Komplicerad”, ”Starkare”, ”Terapi”, ”Förlåt” och ”Instruktionsboken”.
 

GES

Torsdag den 21 juli, kl 23.30

I sommar kliver GES upp på Sundsvalls Torgfests scen och tar dig med på en storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer såsom ”Hon har blommor i sitt hår”, ”Då står pojkarna på rad”, ”Om”, ”Hon är min” och ”När vi gräver guld i USA”.

Det som från början startade som en kul session har sedan GES episka singel ”När vi gräver guld i USA” etablerat sig i den svenska folksjälen som en av våra stora supergrupper.

GES producerade två skivor som sålde över en halv miljon exemplar och gruppen blev ett nytt landmärke för svensk popmusik. Räknar vi dessutom in Anders Glenmarks, Orups och Niklas Strömstedts soloskivor kommer vi upp i miljontals sålda cd:s, singlar och vinyler samt över 130 miljoner streams på Spotify.

 

Syd & Ekman

Torsdag den 21 juli kl 22.30. Fredag den 22 juli, kl 22.30. Exklusivt på Garden VIP

Micke Syd och Tommy Ekman har levererat dunderhits på stora scener i över 30 år. Med massor av hits i bagaget bjuder Micke Syd från "Gyllene Tider" och Tommy Ekman från "Freestyle" på en kavalkad av tidlösa låtar. Välkända hits som "Sommartider", "Tylösand", "Vill ha dig" och "Fantasi" skapades under de åren och totalt har de 60 listettor gemensamt. Här levereras låtar som du garanterat känner igen! Nostalgi och allsång i samma förpackning! Sjung med och låt partystämningen bli på topp.

Micke Syd & Tommy Ekman uppträder exklusivt på Garden VIP i Lilium-parken.

 

E-type

Torsdag den 21 juli, kl 20.30  -  exklusivt på Garden VIP

E-type är en trogen hitmaskin och har släppt låtar som ”This Is The Way”, ”Here I Go Again”, ”Russian Lullaby”, ”Paradise”, ”Life”, ”Angels Crying” och ”Campione 2000”. Hits som fyller klubbarnas dansgolv och drar mängder av åskådare till konserter.

E-type uppträder exklusivt på Garden VIP i Lilium-parken.

 

Miriam Bryant

Fredag den 22 juli, kl 19.30
Miriam Bryant’s otroliga röst, stjärnstatus och karisma har snabbt etablerat henne som en av Sveriges mest älskade artister. På den senaste EP:n ”Mi Amor” (2019) – visar Miriam Bryant nya sidor av sig själv och sitt artisteri. ”Neråt/Uppåt”, ”Du Med Dig” och ”Blåmärkshårt (Mi Amor)” är flitigt streamade och spelade på radio. I november 2021, nio år efter debuten, släpptes albumet ”PS jag hatar dig”, som nu även fått fyra grammisnomineringar.
 

Molly Sandén

Fredag den 22 juli, kl 21.30

Molly Sandén en av Sveriges främsta popstjärnor och har över 700 miljoner streams på Spotify. Med sina tre soloalbum i ryggen och en praktfull, hitspäckad popshow, sätter hon guldkant på Sundsvalls Torgfest. Låtar som ”Jag mår bra nu”, ”Kärlek slutar alltid med bråk” och ”Nån annan nu” väcker känslorna och tryckvågorna i bröstkorgen stannar länge …

– När vi äntligen fått komma ut och spela igen vill jag aldrig sluta! Att följa upp den här drömmiga våren med en stor sommarturné känns så himla kul! Vi har fått upp fart nu och jag vill verkligen aldrig gå hem, hälsar Molly Sandén.

 

Lars Winnerbäck

Fredag den 22 juli, kl 23.30

Den hyllade liveartisten Lars Winnerbäck kommer till Sundsvalls Torgfest! Winnerbäcks förmåga att fånga stora känslor med små gester som träffar precis där det känns som allra mest har fört honom rakt in i svenska hjärtan. Med 20 år av hits och ledmotiv till livets toppar och dalar i bagaget uppträder han på stora scenen fredag den 22 juli, 2022.

 

Måns Zelmerlöw

Fredag den 22 juli, kl 20.30 - exklusivt på Garden VIP

Måns Zelmerlöw behöver knappast någon presentation. Efter vinsten i Eurovision Song Contest 2015 med ”Heroes” toppade Måns Zelmerlöw listorna i 21 länder och Europaturnén tog honom till slutsålda arenor i 22 storstäder. Måns har över 320 miljoner streams och flera dubbel och trippel-platina.

Måns uppträder exklusivt på Garden VIP i Lilium-parken.

 

Mares

Lördag den 23 juli, kl 18.00

Uppsalabandet fick sitt första genombrott när de som 17-åringar släppte låten “Allt du gör och att du finns”. Ett genombrott som senare skulle ge ringar på vattnet genom publiksuccé på Gröna Lunds lilla scen och debutalbumets titelspår ”Sunnanvind”, som blev en av Sveriges största låtar 2019. Mares har haft en album- och vinyletta, svensktoppenetta, årets mest spelade låt på P3, över 200 miljoner streams och ett antal P3 guld- och grammisnomineringar. Fem bandmedlemmar som trots sin ringa ålder åstadkommit mycket under sina åtta år tillsammans. Mares gör en av sina sista spelningar på Sundsvalls Torgfest lördagen den 23 juli.

 - Det har tagit tid att skriva de här orden. De är motsträviga och vill inte bo på papperet. Det värsta att skriva är det oundvikliga, men ingenting kan hindra det som en gång måste ske. En sista singel. Ett sista album. En sista turné … , skriver Mares i ett meddelande till fansen.

 

Melissa Horn

Lördag den 23 juli, kl 20.00
Melissa Horn har med sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik med sin musik under drygt ett decennium. Debutalbumet ”Långa nätter” (2008) och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina, tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge, samt har belönats med flertal Grammisnomineringar.
 

Hoffmaestro

Lördag den 23 juli, kl 22.00
Det eviga partytåget Hoffmaestro rullar vidare med oförändrad kraft. Även om hiten ”Highway man” har streamats över 50 miljoner gånger så är det live den riktiga magin händer. Tillsammans med publiken har Hoffmaestro lyft fler kvällar ovan molnen än de flesta. Bandet gästar Sundsvalls Torgfest och vi ser fram emot en makalös liveupplevelse. Tillsammans med sin publik skapade Darin en storslagen show när han under våren 2019 gjorde tre fyllda arenaspelningar på Ericsson Globe, Scandinavium och Malmö Arena som hyllades stort av press och publik. I sommar är det dags för turné där Sundsvalls Torgfest är ett givet stopp.
 

The Ark

Lördag den 23 juli, kl 24.00

Ikoniska glamrockbandet The Ark återuppstår på Sundsvalls Torgfest! En kärleksfylld känslostorm kommer att svepa över Stora torget lördag den 23 juli 2022 när färgstarka frontfiguren Ola Salo gör sin stämma hörd i hits som ”It takes a fool to remain sane” och ”Calleth you, cometh I”. För att fira 20-årsjubileet av debutskivan bjuder de sex medlemmarna på en återförening som få vågat hoppas på under de tio år som gått sedan bandet bestämde sig för att sluta. En maxad upplevelse med den totala Ark-upplevelsen utlovas.

 

Stefan Lindström

Lördag den 23 juli, kl 19.00 -  exklusivt på Garden VIP

Låt oss presentera kompositören och el-violinisten Stefan Lindström. Han började spela fiol I 6 års ålder. Stefan är en musiker med bred erfarenhet av att både stå i studion och att spela live som artist i många olika sorters sammanhang. Han har en stor vana att samarbeta med andra musiker och artister i olika projekt.

Stefan Lindström deltog som kompositör och violinist i 2022 års säsong av Talang i TV4. På Audition framförde han sitt första egenskrivna stycke "En Längtan" och fick då Edward af Sillens Golden Buzzer och gick direkt vidare till den stora direktsända finalen där han slutade på en andraplats I tävlingen, med sitt mäktiga stycke Nangijala. Båda låtarna som Stefan spelade i Talang 2022 har fått stor uppmärksamhet och blivit mycket omtyckta av en hel nation.

Stefan Lindström uppträder exklusivt på Garden VIP i Lilium-parken.

 

Kaliffa

Lördag den 23 juli, kl 21.00 -  exklusivt på Garden VIP

Kaliffa Karlsson är en klart lysande stjärna på den svenska hiphop- och reggaescenen. ”Helt seriöst”, ”Tippa på tå”, ”Spontanitet” och ”Kalibrera” är bara några exempel på hits som Kaliffa levererat sedan solokarriärens start 2014. Megahiten ”Helt seriöst” kammade hem årets låt på P3 Guld och har 47 miljoner streams på Spotify samt över 10 miljoner visningar på YouTube.

Kaliffa uppträder exklusivt på Garden VIP i Lilium-parken.

 

Magisk Cirkus

Minifestival för alla barn mellan 3–10 år. FRI ENTRÈ!

Lördag den 23 juli, kl. 12–15 i Liliumparken bakom Stadshuset

Ett speciellt framtaget program för en riktad målgrupp mellan 3–10 år. Det är två barnföreställningar som blandar olika cirkusdiscipliner som dansakrobatik, trolleri, clown, humor, pilates-ekvilibrism och jonglering i världsklass.

”Magi: Unplugged”
Den fenomenale trollkonstnären Malin Nilsson utmanar både sinnen och syn när hon med magi får saker att försvinna på ett förunderligt sätt! Ska hon lyckas att trolla fram dem igen? Och hur kan hon förtrolla en sak så att den blir en annan?

"Magisk cirkus"
Med nya, spännande och roliga nummer inför sommarens turné, blandar Magic Thor och Miss Monette magi, humor, jonglering, verbal graffiti och fysisk komik med improvisation. Ni får också se akrobaten Joel Roxendahl i ett tempofyllt dans-akrobatiskt nummer och hur han använder en pilatesboll på ett helt nytt och innovativt sätt. Som final får Miss Monette med publiken i ett medryckande gitarr- och trumnummer tillsammans med Magic Thor. Plus Cirkusskolan som vi gör en gång under dagen mellan föreställningarna.

Under 45-60 minuter får barnen prova på olika cirkus discipliner som jonglering, diablos, devilsticks, akrobatik och enhjuling.

Magisk Cirkus håller till i Garden VIP = Parken bakom Stadshuset.

Reservation

Alla angivna tider är cirkatider. Justeringar i programmet kan förekomma.

Festivalkarta

Image