The Ark

Lördag den 25 juli

Ikoniska glamrockbandet The Ark återuppstår på Sundsvalls Torgfest! En kärleksfylld känslostorm kommer att svepa över Stora torget lördag den 25 juli när färgstarka frontfiguren Ola Salo gör sin stämma hörd i hits som ”It takes a fool to remain sane” och ”Calleth you, cometh I”. För att fira 20-årsjubileet av debutskivan bjuder de sex medlemmarna på en återförening som få vågat hoppas på under de tio år som gått sedan bandet bestämde sig för att sluta. En maxad upplevelse med den totala Ark-upplevelsen utlovas.

 

Lars Winnerbäck

Fredag den 24 juli

Den hyllade liveartisten Lars Winnerbäck kommer till Sundsvalls Torgfest! Winnerbäcks förmåga att fånga stora känslor med små gester som träffar precis där det känns som allra mest har fört honom rakt in i svenska hjärtan. Med 20 år av hits och ledmotiv till livets toppar och dalar i bagaget uppträder han på stora scenen fredag den 24 juli.

 

Darin

Fredag den 24 juli
Förra året fyllde han landets största arenor. I sommar är det dags för Darin att spela på Sundsvalls Torgfest! Fredag den 24 juli kommer han till Stora torget med stämningsfulla hits på svenska.
 
Många minns Darin som den blyga 17-åringen med keps som kom in och briljerade för juryn i den första upplagan av svenska Idol 2004. Sedan dess har Darins musik fått över 300 miljoner streams på Spotify och genom åren har hans hits slagit mängder av listrekord.
 
Efter sin medverkan i första säsongen av TV4:s Så mycket bättre fick han mersmak för att sjunga på svenska, startade eget skivbolag och släppte albumet ”Fjärilar i magen” 2015. Det gjorde honom om möjligt ännu mer älskad av publiken. Den första svenska singeln ”Ta mig tillbaka” blev den mest framgångsrika låten i hans karriär och han klättrar just nu på topplistorna med den senaste låten "En säng av rosor". 
 
Tillsammans med sin publik skapade Darin en storslagen show när han under våren 2019 gjorde tre fyllda arenaspelningar på Ericsson Globe, Scandinavium och Malmö Arena som hyllades stort av press och publik. I sommar är det dags för turné där Sundsvalls Torgfest är ett givet stopp. 
 

Hoffmaestro

Lördag den 25 juli

Det eviga partytåget Hoffmaestro rullar vidare med oförändrad kraft. Även om hiten ”Highway man” har streamats över 50 miljoner gånger så är det live den riktiga magin händer.

Tillsammans med publiken har Hoffmaestro lyft fler kvällar ovan molnen än de flesta. Bandet gästar Sundsvalls Torgfest och vi ser fram emot en makalös liveupplevelse. Tillsammans med sin publik skapade Darin en storslagen show när han under våren 2019 gjorde tre fyllda arenaspelningar på Ericsson Globe, Scandinavium och Malmö Arena som hyllades stort av press och publik. I sommar är det dags för turné där Sundsvalls Torgfest är ett givet stopp. 

 

Gammal

Lördag den 24 juli

Popduon Gammal bildades när Peg Parnevik och Pontus Petersson hittade varandra i låtskrivandet under en turné 2018. Debutsingeln tog Sverige med storm och ”Blommor där du står” har streamats över 11 miljoner gånger på Spotify.

I maj 2019 släpptes den minst lika populära ”Sånger från förut” som streamats över 15 miljoner gånger(!). Under våren 2020 har de varit nominerade till P3 Guld, uppträtt (och gjort succé) på samma gala och släppt ny musik. Nu väntar en ny musiksommar och duon landar på Sundsvalls Torgfest den 25 juli.

 

Kaliffa

Lördag den 25 juli

Kaliffa Karlsson är en klart lysande stjärna på den svenska hiphop- och reggaescenen.

”Helt seriöst”, ”Tippa på tå”, ”Spontanitet” och ”Kalibrera” är bara några exempel på hits som Kaliffa levererat sedan solokarriärens start år 2014. Megahiten ”Helt seriöst” kammade hem årets låt på P3 Guld och har 47 miljoner streams på Spotify samt över 10 miljoner visningar på YouTube.

Fler artister presenteras löpande