Bo Kaspers Orkester

Lördag den 27 juli

Bo Kaspers Orkester avslutade i december den hyllade scenföreställningen “Allt ljus på oss” som spelade för fulla hus på Rondo i Göteborg, Cirkus i Stockholm samt på storslagen arenaturné hela hösten 2018. Förra sommaren var Bo Kaspers Orkester det band som blev utvalda att leda Allsångstimmen på Skansen som då slog publikrekord.

Bo Sundström är även aktuell som 2018 årspristagare till det prestigefyllda Evert Taubestipendiet med motiveringen: “Vår pristagare har en förmåga att fånga det lilla ögonblicket, det till synes triviala och göra det till stor poesi. Livsöden likväl som små detaljer fångas i väl avvägda strofer, ofta med finurliga ordvändningar”.

I sommar gör bandet unika spelningar där vi får se och höra älskade klassiker varvat med mer nyskrivna verk ur bandets gedigna repertoar.

”Efter en vinter med låtskrivande i vår fönsterlösa replokal ska det bli fantastiskt kul att komma ut i friska luften. Helt säkert kommer vi i sommar testa en del av de nya låtarna. Huga vad spännande. Hoppas vi ses”

/ Bo Kaspers Orkester.

 

Eagle Eye Cherry

Lördag den 27 juli

Nominerad till Årets Singer-songwriter på Grammis 2019.

Det finns vissa låtar som fastställer en era. ”Save Tonight” från slutet av 90-talet är definitivt en sådan låt. Sverige hade fått en internationell stjärna. Efter år av turnerande tog han en välbehövlig paus. 14 år efter senaste spelningen i Sverige släppte han ny musik i höstas. Med ny musik börjar en ny era.

Ingen kan ha undgått att höra ”Save Tonight” som streamats över 170 miljoner gånger på Spotify och fortfarande spelas på radio världen över. Världshiten släpptes först i Sveriges och nådde amerikansk mark sommaren 1998, succén var ett faktum och samma år blev singeln USAs mest spelade låt på radio.

Tillsammans med textförfattare så som Peter Kvint, Victor Thell (Smith & Thell) och David Björk skapades albumet ”Streets of you” i Blackbird Studios i Nashville och legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Albumet är Eagle-Eye Cherrys femte och släpptes i oktober 2018, i samband med releasen gjordes en turné i Spanien, Frankrike och Schweiz.

 

La Bouche

Fredag den 26 juli

Den flerfaldigt internationellt prisade duon La Bouche slog igenom i mitten av 90-talet, med dunderhits som “Be My Lover”, “Sweet Dreams”, “Where Do You Go” och “Tonight Is The Night”.

Lane McCray startade bandet, skrev låttexterna och sjöng tillsammans med Melanie Thornton, som tragiskt gick bort 2001. Lane höll minnet av Melanie vid liv och fortsatte spela La Bouches låtar.

I dag består La Bouche av Lane och sångerskan Sophie Cairo. Sedan 2016 har duon spelat på över 400 scener världen över och nu är de aktuella med nyskrivet material.

-       It´s amazing how popular 90’s music is today, in fact, it has become a genre unto itself. More and more people kept approaching me asking for new music so I finally decided to open a new chapter for La Bouche and McCray Records, säger Lane.

Och "Night After Night”, som duon skrivit tillsammans, har redan blivit en hit.

 

Da Buzz

Fredag den 26 juli

Da Buzz - den svenska popgruppen som slog igenom år 2000 med dunder och brak har idag otaliga hits i bagaget! Bandet kan leverera en hitkavalkad som få andra klarar av. Vem har inte hört och sjungit med till "Do You Want Me", "Alive" och "Dangerous". 

 Under 2015 började det bli stor efterfrågan på Da Buzz igen och duon spelade in en ny EP i USA som klättrade ända upp på plats 5 på Billboard Club Dance. Under sommaren 2018 var Da Buzz på en stor festivalturné och under hösten på en klubbturné.  Bl.a. spelar Da Buzz en stor konsert på Telenor Arena i Oslo den 17 november i år vilket är starten på "We Love The 2000" turnén som sträcker sig under hela 2019. Och nu kommer Da Buzz till Sundsvalls Torgfest med sin hitspäckade konsert!

 

E-Type

Fredag den 26 juli

E-Type började sin musikkarriär 1991 när han tillsammans med Stakka Bo hade ett band och släppte några singlar utan större framgång. Det var när han som soloartist började jobba med Denniz Pop och Max Martin 1994 som det stora genombrottet kom. ”Set The World On Fire” var singeln som spelades i varenda radio och på varje disco i Sverige. Efter det har E-Type varit en trogen ”hitmaskin” och släppt låtar som ”This Is The Way”, ”Here I Go Again”, ”Russian Lullaby”, ”Paradise”, ”Life”, ”Angels Crying”, ”Campione 2000”… och listan tar inte slut där.

E-type är en av landets mest pålitliga leverantörer av radiohits.
Låtar som både fyller klubbarnas dansgolv och drar mängder av åskådare till konserter. På den punkten är det egentligen kanske inte så mycket som ändrats sedan debuten. Det har bara blivit mer.

E-Type var under hösten 2011 med i TV-programmet ”Så mycket bättre”. Det var i samband med den medverkan som han senast släppte ny musik. Bland annat gick han upp på iTunes första plats med sin tolkning av Lalehs låt ”Snö”.

 

Drömhus

Fredag den 26 juli

Den nya 2015 versionen som nu presenteras av “In Stereo” och Drömhuss har alla ingredienser att återigen bli en riktig sommarplåga! Hur togs då beslutet om att återbilda Drömhus? Therese – När jag debuterade med Drömhus 1997 så var jag väldigt ung och väldigt oerfaren, det var en fantastisk resa med så mycket framgång. Att komma tillbaka och få en sån fantastisk respons som vi fått bara på några få klubbspelningar hittills känns så roligt. Jag kan känna lite att under första rundan -97 var jag nog lite för ung för att uppskatta allt då tyvärr, hade inte roligt nog, så det tänke jag ta igen lite nu:-) Drömhus och 90 talet har blivit nån slags nostalgi och det känns väldigt unikt att få uppleva det, att mina Drömhus fans vill ha tillbaka mig och se mig på scen igen, det är så fantastiskt kul.

 

Markoolio

Fredag den 26 juli

Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av hits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”, ”Mera mål” och ”Ingen sommar utan reggae”. Just nu upplever halvfinnen en renässans och på Emmabodafestivalen samlade han upp emot 10 000 glada festivalbesökare framför scen!

För att nämna några av alla sidoprojekt Markoolio har antagit under sin karriär, så har han lett barnprogrammet ”FF” där han blev Dr Mugg med alla barn i Sverige, tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen, varit programledare i radio, spelat flertalet teaterroller och spelat en av huvudkaraktärerna i TV-serien ”Familjen Rysberg”, som 2016 mottog TV-priset ”Kristallen” för Årets barn- och ungdomsunderhållning. Historien om den rappande finnen fortsätter!