I parken bakom Stadshuset möter du kända svenska artister live under hela sommaren. Boka ett bord på Stadshusverandan för middag med dina vänner eller köp ett matpaket och avnjut det till ackompanjemang från din favoritartist.


Sommarmusik i Liliumparken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Thomas Di Leva

Thomas Di Leva

fredag 27 augusti 2021, 20:00

Rymdblomman från Gävle har släppt hela 22 album med hits som ”Vem ska jag tro på?” och ”Vi har bara varandra”. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara.
Moonica Mac

Moonica Mac

lördag 28 augusti 2021, 20:00

Många är dom som tröstats av Moonica Macs trollbindande stämma. Textrader lika enkla som träffsäkra visarl det vackra i vemodet. Med låtar som ”Till slutet av augusti”, ”Ibland” och ”Alaska/All aska” har hon nått miljontals lyssningar på Spotify. Moonica är en av dem vi möter i ”Så Mycket Bättre” i höst.
Weeping Willows

Weeping Willows

torsdag 2 september 2021, 20:00

Sveriges mest rutinerade, etablerade och folkkära popband kommer till Sundsvall. I mars 2019 släppte Weeping Willows sitt tionde och Grammisnominerade studioalbum ”After Us”, som hyllades unisont av Sveriges journalistkår. Den 20 november 2020 släpptes julsingeln ”Merry Christmas, My Love” som snabbt blev en bubblare på listorna. Nu blir det livekonsert i Sundsvall och de är varmt välkomna.
Loreen

Loreen

fredag 16 juli 2021, 20:00

Loreen är en av Sveriges främsta artister är ett solklart understatement. Hennes otroliga förmåga att trollbinda människor, både live och på skiva, är få förunnat och det märktes inte minst i ”Så Mycket Bättre” 2020. Loreens magiska framträdanden var definitivt en av höjdpunkterna då hon gjorde sina tolkningar på svenska.
Tomas Andersson Wij

Tomas Andersson Wij

lördag 17 juli 2021, 20:00

I över 20 år har Tomas Andersson Wij turnerat och byggt en publik. Många fick upp ögonen för hans fina kombination av förtätat allvar och varm humor genom SVT-serien ”Tomas Andersson Wij spelar med” och senare ”Så Mycket Bättre” (som resulterade i Svensktopp-hiten ”När solen färgar juninatten”). Nu är det dags för Tomas att ge sig ut på vägarna igen och äntligen kommer han hit.
Petra Marklund

Petra Marklund

fredag 23 juli 2021, 20:00

Under 2020 har Petra Marklund släppt en rad singlar, en EP och ett album är på väg. I oktober kom ”Maneter”. Det har gått ett decennium sedan Petra Marklund var med i den första omgången av ”Så Mycket Bättre”. Tolkningarna av Petters ”Mikrofonkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga” banade väg för en karriär på svenska och idag är hon en av Sveriges mest folkkära artister.
Smith & Thell

Smith & Thell

lördag 24 juli 2021, 20:00

Under 2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör” och de har gett oss en lång rad hits, bland andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath” och ”Year of the Young”. Mary Jane Smith och Victor Thell träffades i sin hemstad Helsingborg och inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat sitt unika country-influerade popsound.
Miss Li

Miss Li

torsdag 29 juli 2021, 20:00

Miss Li har under de senaste 10 åren tagit en välförtjänt plats som en av våra mest folkkära artister. Efter att ha turnerat höst, vinter och vår med senaste plattan "A Woman's Guide To Survival" rykande färsk i bagaget var hon dessutom en av de tre "fasta", återkommande artisterna i 2019 års upplaga av ”Så Mycket Bättre”.
Plura och Carla

Plura och Carla

lördag 31 juli 2021, 20:00

Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Med ikoniska låtar som “Fulla för kärlekens skull”, “Pojkar pojkar pojkar” och “Kärlekens tunga” har rockpoeten från Norrköping en given plats i den svenska musikhistorien. Carla Jonsson är Pluras bror och medgrundare till Eldkvarn, där han spelar gitarr och regelbundet bidrar med låtar till bandet. Carla har även medverkat i "Pluras kök" i TV3, där Carla var sidekick till Plura och spelade gitarr till matlagningen. Denna kväll spelar de tillsammans i en avskalad och intim sättning.
Anna Ternheim

Anna Ternheim

torsdag 5 augusti 2021, 20:00

Senaste skivan blev Grammis-nominerad för ”Årets visa/singer-songwriter” och nu ger sig Anna Ternheim ut på en efterlängtad sommarturné. ”Närvaro” är ett ord som förknippas med Anna Ternheims konserter och sommaren 2021 möter hon Sundsvallspubliken helt själv.
Pernilla Andersson

Pernilla Andersson

fredag 13 augusti 2021, 20:00

Pernilla Andersson, en av våra starkaste kvinnliga artister släpper albumet ”Samma dag som Elvis” den 27 augusti. Smakprov finns ute redan nu med singeln ”Weatherman” som följer upp ”Samma dag som Elvis" och ”Koltrast vid Haväng” som blev en långkörare på radio förra sommaren. Äntligen upplever vi henne live i Sundsvall.
Nisse Hellberg

Nisse Hellberg

lördag 14 augusti 2021, 20:00

Nils ”Nisse” Hellberg är mest känd som sångare, gitarrist och frontman i bandet Wilmer X. Efter att ha frontat Wilmer X i många år gick Nisse Hellberg solo med plattan ”Snackbar Blues” 2006. Succén lät heller inte vänta på sig och solodebuten sålde 30 000 exemplar. I augusti 2020 kom nya albumet ”Goda tider rullar in”, en skiva starkt påverkad av resor till Louisiana.
Markoolio

Markoolio

fredag 20 augusti 2021, 20:00

Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av brakhits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”. En ostoppbar maskin. Marko ”Markoolio” Lehtosalo är älskad av alla.
Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw

lördag 21 augusti 2021, 20:00

Han behöver knappast någon presentation, Måns Zelmerlöw har gått från ungt popfenomen till en av Sveriges (och Europas) mest älskade artister. Att Måns är en publikfavorit råder det inga som helst tvivel om med över 320 miljoner streams och flera dubbel och trippel-platina.

Äntligen!

Med de nya lättnaderna i restriktionerna har vi nöjet att presentera ett efterlängtat livekoncept för Sundsvallspubliken - Sommarmusik i Lilium-parken. Under juli, augusti och september arrangeras livekonserter i parken bakom Stadshuset med kända svenska artister.

– Stadshusparken är en lummig, grön och perfekt plats för mindre livekonserter. I fonden ligger Stadshuset med restaurang och uteservering. Här finns stora ytor och plats för matgäster och publik, säger Anders Tjacka.